Mevsimleri Yaşamak Lazım!

Bir zamanlar dört oğlu olan bir adam varmış. Çocuklarının çok erken karar vermemeleri ve önyargılı olmamaları için onları bu konuda eğitmek istemiş. Bu amaçla; her birini uzak bir yerde duran ağacın yanına farklı mevsimlerde gönderip ona bakmalarını istemiş:

İlk oğlan kışın gitmiş, ikincisi ilkbaharda, üçüncüsü yazın ve sonuncusu sonbaharda. Geri döndüklerinde hepsini bir araya çağırmış ve ne gördüklerini sormuş.

İlk oğlan ağacın çok çirkin, yaşlı ve kupkuru olduğunu söylemiş.



Dördüncü oğlan “Hayır yeşillikle doluydu” demiş.



İkinci oğlan başka fikirdeymiş: “Çiçekleri vardı ve kokusuyla görüntüsüyle o kadar muhteşemdi ki daha önce hiç böyle bir şey görmedim” demiş.



Üçüncü oğlan hepsinin haksız olduğunu ve ağacın meyvelerle dolu, canlı ve hayat dolu olduğunu belirtmiş.



Yaşlı Adam Oğullarına hepsinin haklı olduğunu söylemiş. Çünkü hepsi farklı mevsimlerde ağacı görmeye gitmişti. Onlara bir ağacı veya bir insanı kısa bir süre veya bir mevsim tanıdıktan sonra yargılayamayacaklarını anlatmaya çalıştı. Ya da neye sahip olup olmadıklarını…

Gerçekleri ancak sonunda, bir veya birkaç dört mevsimi yaşadıktan sonra görürsünüz.

Eğer kışın vazgeçersen, ilkbaharın nimetinden olursun, yazın güzelliğinden ve sonbaharın bütünlüğünden de... Bir mevsimin acısının, diğer güzel mevsimleri parçalamasına izin vermeyin!

YAŞAMAK; GECENİN TÜM KARANLIĞINA RAĞMEN BUĞULU BİR CAMA GÜNEŞİ ÇİZEBİLMEKTİR...

Not: yazıda verilen fotoğraflar aynı yerin farklı mevsimlerde çekilmiş halleridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği