Ayak Kokusu: Sebepleri ve Çözüm Yöntemleri


Bazılarının ayak kokusu diğerlerine göre çok fazladır, bunu güncel hayatınızın pekçok yerinde deneyim etmişsinizdir. Eğer bu tarz bir sorunla karşılaşıyorsanız çözüm yöntemleri mevcut. Bu yöntemleri uygularsanız, sorununuz büyük oranda ortadan kalkacaktır.


Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor ki sorun bakteri ve/veya aşırı terleme kaynaklıdır. Her iki sorunu ortadan kaldıracak ve/veya önleyecek çözümler şöyledir:


Ayaktaki mevcut bulunan bakterileri engellemek/azaltmak için:
  • Ayağınızı her gün anti-bakteriyel sabunla karıştırılmış sıcak suda yarım saat bekletin
  • Her gün temiz çorap giyin
  • İmkanınız varsa iki ayakkabı kullanın ve her birini birer gün ara ile giyin (yani birisini açık havada bekleterken diğerini giyin, ertesi günü tam tersi olacak şekilde)
Aşırı Ayak Terlemesi Sorunu için:
  • Ayakkabı alırken hava alan ayakkabıları tercih edin
  • Pamuk ve diğer emici maddelerden yapılmış çorap kullanın (böylelikle ayakta oluşan aşırı terleme çorapta birikir ve terle beslenen ayaktaki bakterilerin besin kaynağını büyük oranda kesmiş olursunuz) - Özellikle kışı çetin geçen bölgelerde yaşayıp da bot giymek durumunda kalanların bu konuya çok dikkat etmeleri gerekmektedir. 
  • Sorunun aşırı ayak terlemesinden kaynaklandığından eminseniz gün içinde birkaç kere çorabınızı değiştirmekte fayda vardır. 
  • Ayakkabı astarı, sprey ve krem olarak bulunabilen koku önleyici  (Odor Eater) ayak bakım ürünleri de bu çözüm yöntemlerine ek olarak kullanılabilir. 
  • Ayakta terleme önleyici deodarant (antipersperant) kullanımı gerçekleştirebilir. (Terleme vücudumuzun bir ihtiyacı olduğu için engellenmesi uzmanlar tarafından önerilmemektedir, her zaman doğal yöntemleri veya doğalı bozmayacak yöntemleri vücudumuz için uygulamak en doğrusudur!) 

UzmanTV'den bilgiler:

AYAK KOKUSU NASIL ÖNLENEBİLİR? - UZMAN TV (Op.Dr. Semih Ayanoğlu)






AYAK KOKUSUNA NEDEN OLAN TERLEME NASIL GEÇİRİLİR? - UzmanTV (Op.Dr. Semih Ayanoğlu)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği