Dünyanın En İyi 50 Kahvaltı Sofrası
Türkiye - Kaynak listede sonuncu sıradaydı: Halt etmişler diyorum! |
İngiltere - Fasülye, domuz, yumurta, mantar, tost - İngiliz Çayı |
İran - Menemen, tereyağı, reçel, soğan, halim (İrana özgü) |
Küba - Tatlı kahveye batırılıp yenilen, tereyağı sürülmüş kızartılmış ekmek |
Polonya - kızartılmış yumurta, patates pankek, Polonya Sucuğu (Kielbasa) |
İspanya - Sarımsak, domates sosu, zeytinyağı, ve tuz karışımına bulanmış ekmek üstüne peynir, domuz sosisi |
Fas - Biberli ekmek, reçel, beynir, tere yağı içerikli türlü ekmek çeşitleri |
Havai - Meyve salatası (en sağlıklı kahvaltı bu olsa gerek) |
İsveç - İsveç pankeği |
İzlanda - İzlanda'nın soğuk ve karanlık havasında vücuda dinçlik verecek içerik |
Portekiz - Ay çöreği ve bol bol kahve |
Avustralya - Özel Avustralya kahverengi ekmeği |
Brezilya - salam, peynir, ve Türk ekmeği tadında ekmek |
İtalya - Kapuçino ile yenilen tatlı poğaça |
Galler - Peynire sarılmış tost |
Danimarka - Iyy.. |
Filipin - Yerel meyvalarla hazırlanmış kahvaltı (boyu uzatmadığı kesin!) |
Alaska - Ren geyiği eti ve pankek üzerinde ikram edilen yumurta |
Almanya - Sucuk, yerel peynir, taze hazırlanmış ekmek |
ABD - Ev yapımı kalın pankek ve üzerine dökülen şurup ve yabanmersini, yanında domuz pastırması |
Hindistan - Biberiye ile fırınlanmış patates, soya peyniri ve mercimek karışımı |
İskoçya - İrlanda ve İngilterenin yemek kültürüne benzer fakat ülkeye özel; yağda kızartılmış yumurta ve yahni var. |
Tayland - Prinçle servis edilen nane ve baharatlı balık ve baharatlı domuz eti |
Arjentina - Yerb demleme çayı ile sunulan ülkeye özel pasta |
İrlanda - İngiltere kahvaltı kültüründen farkı puding ve soda ekmeği |
Kanada - Kızartılmış mayasız hamur (bişi) ve içine konulan patates, kıyma, peynir, veya meyve |
Meksika - Sığır eti |
Rusya - pankek ve kızartılmış puding |
Vietnam - İrmiğe bulanmış etli (domuz) yemek |
Peru - Öğlen ve akşam yemeğiyle karıştırılacak bir kahvaltı çeşidi, limon suyunda bekletilmiş çiğ balık |
Bolivya - Kelt etli böreği |
Mısır - Bakla, nohut, sarımsak, ve limon, sos: zeytin yağı, kırmızı biber, tahin, haşlanmış yumurta, ve yeşillik |
Japonya - Soya sosuyla bezenmiş soya peyniri ve kurutulmuş balık |
Çin - Erişte, prinç, tavuk, ve kızartılmış yeşillik |
Malezya - Yumurta ile karıştırılmış erişte, yeşillik ve baharat |
Moğolistan - Una bulanmış haşlanmış kotun eti ve beraberinde prinç |
Beliz - Kızartılmış hamur, beraberinde fasülye ve yumurta veya bal ve reçel |
Macaristan - Poğaça |
Kore - Mayalanmış kırmızı biber ve sebzelerden özellikle çin lahanasından yapılan geleneksel yemek. |
Pakistan - Tavada kızartılmış kepekli hamur (hamur hayvansal yağ ile hazırlanıyor) ve ekmeğin içinde yeşillik bulunuyor |
Estonya - Lor peyniri, ekmeğin üstünde ısıtılıyor (Tost üstü Peynir) |
Ürdün - Süzme yoğurt, humus, falafel, zeytin yağı, kuzu sosiz, reçel, tere yağı, hindi, inek eti. |
Venezüella - Taze peynir, kıyma et veya yeşillik içeren poğaça |
Kolombiya - Süt, yeşil soğan, ve peynir |
Gana - Prinç ve fasülyeden hazırlanan popüler Afrika yemeği |
Uganda - Yeşil muzla karıştırılmış et türlü. |
Bahama - Kurutulmuş mısır lâpası |
Yorumlar