18.05.2012

Dünyanın En İyi 50 Kahvaltı Sofrası

Türkiye - Kaynak listede sonuncu sıradaydı: Halt etmişler diyorum! 
İngiltere - Fasülye, domuz, yumurta, mantar, tost - İngiliz Çayı
İran - Menemen, tereyağı, reçel, soğan, halim (İrana özgü)
Küba - Tatlı kahveye batırılıp yenilen, tereyağı sürülmüş kızartılmış ekmek
Polonya - kızartılmış yumurta, patates pankek,  Polonya Sucuğu (Kielbasa)
İspanya - Sarımsak, domates sosu, zeytinyağı, ve tuz karışımına bulanmış ekmek üstüne peynir, domuz sosisi
Fas - Biberli ekmek, reçel, beynir, tere yağı içerikli türlü ekmek çeşitleri
Havai - Meyve salatası (en sağlıklı kahvaltı bu olsa gerek)
İsveç - İsveç pankeği
İzlanda - İzlanda'nın soğuk ve karanlık havasında vücuda dinçlik verecek içerik
Portekiz -  Ay çöreği ve bol bol kahve
Avustralya - Özel Avustralya kahverengi ekmeği
Brezilya - salam, peynir, ve Türk ekmeği tadında ekmek
İtalya - Kapuçino ile yenilen tatlı poğaça
Galler - Peynire sarılmış tost
Danimarka - Iyy.. 
Filipin - Yerel meyvalarla hazırlanmış kahvaltı (boyu uzatmadığı kesin!)
Alaska - Ren geyiği eti ve pankek üzerinde ikram edilen yumurta
Almanya - Sucuk, yerel peynir, taze hazırlanmış ekmek
ABD - Ev yapımı kalın pankek ve üzerine dökülen şurup ve yabanmersini, yanında domuz pastırması
Hindistan - Biberiye ile fırınlanmış patates, soya peyniri ve mercimek karışımı
İskoçya - İrlanda ve İngilterenin yemek kültürüne benzer fakat ülkeye özel; yağda kızartılmış yumurta ve yahni var.
Tayland - Prinçle servis edilen nane ve baharatlı balık ve baharatlı domuz eti
Arjentina - Yerb demleme çayı ile sunulan ülkeye özel pasta
İrlanda - İngiltere kahvaltı kültüründen farkı puding ve soda ekmeği
Kanada - Kızartılmış mayasız hamur (bişi) ve içine konulan patates, kıyma, peynir, veya meyve
Meksika - Sığır eti
Rusya - pankek ve kızartılmış puding
Vietnam - İrmiğe bulanmış etli (domuz) yemek 
Peru - Öğlen ve akşam yemeğiyle karıştırılacak bir kahvaltı çeşidi, limon suyunda bekletilmiş çiğ balık 
Bolivya - Kelt etli böreği
Mısır - Bakla, nohut, sarımsak, ve limon, sos: zeytin yağı, kırmızı biber, tahin, haşlanmış yumurta, ve yeşillik
Japonya - Soya sosuyla bezenmiş soya peyniri ve kurutulmuş balık
Çin - Erişte, prinç, tavuk, ve kızartılmış yeşillik
Malezya - Yumurta ile karıştırılmış erişte, yeşillik ve baharat
Moğolistan - Una bulanmış haşlanmış kotun eti ve beraberinde prinç
Beliz - Kızartılmış hamur, beraberinde fasülye ve yumurta veya bal ve reçel
Macaristan - Poğaça
Kore - Mayalanmış kırmızı biber ve sebzelerden özellikle çin lahanasından yapılan geleneksel yemek.
Pakistan - Tavada kızartılmış kepekli hamur (hamur hayvansal yağ ile hazırlanıyor) ve ekmeğin içinde yeşillik bulunuyor
Estonya -  Lor peyniri, ekmeğin üstünde ısıtılıyor (Tost üstü Peynir)
Ürdün - Süzme yoğurt, humus, falafel, zeytin yağı, kuzu sosiz, reçel, tere yağı, hindi, inek eti.
Venezüella - Taze peynir, kıyma et veya yeşillik içeren poğaça
Kolombiya - Süt, yeşil soğan, ve peynir
Gana - Prinç ve fasülyeden hazırlanan popüler Afrika yemeği
Uganda - Yeşil muzla karıştırılmış et türlü.
Bahama - Kurutulmuş mısır lâpası
Kaynak: Hostel Bookers
Yorum Gönder
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...