Eğlenceli Zaman Tüneline Geçiş!

Alışılmadık çizgisiyle; çoğumuza sıkıcı gelen, Mark Zuckerberg'e küfrettiğimiz ve hatta Fırat'ın "Bokum gibi olmuş" tabiri ile tepkisini dile getirdiği zaman tünelini eğlenceli hale getirebilirsiniz. Bazı kişilerin profillerinde kapak fotoğrafı ile profil resimlerinin birbirleriyle uyumlu olduğunu görmüşsünüzdür.
(Bknz: Facebook Zaman Tünelinde Sigara Keyfi (Tık!))

Gördüğünüz örnekte ve diğer birçok şablonda  kapak ve profil fotoğrafı oluşturmanızı sağlayacak bir site keşfettim. Bu site mevcut fotağrafınızı değişik kapak - profil fotoğrafı uyumluluğunda profilinizde yayınlama imkânı tanıyor. Şimdilik sunduğu şablonlar şu şekilde: 

1- Mesela profil resminizi kapak fotoğrafınızdan bir kesit olarak sunabilirsiniz. (Merge Profile & Cover Photo)

2- Veya puzzle şeklinde sunulmuş kapak fotoğrafınızdan, sizin resminizin olduğu bölümü kayıp bölüm olarak gösterip, kayıp bölümü de profil resminiz olarak yayınlayabilirsiniz. (Missing Jigsaw Piece)

3- Alt köşesi, koparılmış kağıt parçası desenli şekilde kapak fotoğrafını sunmak da sitenin şablonlarından bir tanesi (Profil fotoğrafınızla uyumluluk sağlamıyor!). (Tear Off the Bottom Edge)

4- Son olarak da aynı fotoğraf karenizden iç içe farklı boyutlarda büyütülmüş kapak ve profil resmi sunmanızda mümkün. (Profile Picture Zoom)


Bu tarz uygulamalarla zaman tünelinizi renklendirmek istiyorsanız, kullanımı basit hazırlanmış siteye hemen istediğiniz fotoğrafı yükleyin ve dilediğiniz şablonu kullanarak kapak ve profil fotoğrafınızı oluşturun. Sitenin dili ingilizce! Eğer ki ingilizce bilmiyorsanız, aşağıda sitenin nasıl kullanılacağına dair Türkçe olarak resimli açıklaması yaptım. 

Site Bağlantısı: Tricked Out Timeline (Tık!)

RESİMLİ ANLATIM (TRICKED OUT TIMELINE):

Siteyi açar açmaz karşınıza çıkan, turuncu renkte sunulmuş şablonlardan size uygun olanını seçiniz. Seçeneklerde sunulan şematik fotoğraflar, her birinin hangi şablona denk geldiğini belirtiyor aslında fakat her ihtimale karşı yukarıda maddeli olarak sıralanan açıklamaların sonlarına ingilizce karşılıklarını belirttim. 


Seçiminizi yaptıktan sonra site sizi direk fotoğraf seçim alanına yönlendiriyor. Karşınıza çıkacak kare şu olacak:


Eğer bilgisayarınızdaki bir fotoğrafınızı siteye yükleyecekseniz size göre soldaki, Facebook fotoğraflarınızdan seçim yapmak istiyorsanız size göre sağdaki bölümü seçiniz. Facebook fotoğraflarınızla seçim yaptığınızda, Türkçe olarak yönlendirme sağlanacak, fakat bilgisayarındaki bir fotoğrafı seçecekseniz 'Choose File'ı tıklayıp açılan pencerede istediğiniz fotoğrafınızı seçin. Seçim sonrası otomatik olarak yönlendireceğiniz bölüm aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olacak (örnek resmin orjinaline ulaşmak istiyorsanız: Tıklayınız!).


Size göre soldaki fotoğrafın istediğiniz bölümünde beğendiniz alanı belirttikten sonra 'Done' tuşuna bastığınızda site size iki tane fotoğraf sunacak (Bundan önce site kendi sayfasının beğenilmesini isteyecek sizden 'Like' tuşuna basınız). Karşınıza gelecek sayfa şu şekilde olacaktır:


Cover photo - Kapak fotoğrafınız ve Profile Photo - Profil resminiz.. Her ikisini indirdikten sonra her birini facebook profilinize yükledikten sonra arkadaşlarınıza ilginç ve değişik bir şekilde profil sayfası sunabileceksiniz. 

İyi eğlenceler!

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çok Güzel Bir Paylaşım Teşekkür Ederim..

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği