Dünyanın Gizemli Bölgeleri

Dünyanın bazı bölgeleri hâlâ bilim dünyası tarafından keşfedilememiş gizemlere ev sahipliği yapıyor. En çok duyulanı Bermuda Şeytan Üçgeni olsa gerek, daha birçok çözümsüz bu dünyadan olmayan bölgeler mevcut.

1- Gizem Kulübesi


Santa Cruz, Kalifornia'da bulunan 'Gizem Kulübesi' fizik ve yer çekimi kanununa aykırı doğasıyla pekçok turistin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler düz zemin üzerine kurulu olan sıradışı kulübeye girdikleri zaman sallandıklarını hissediyorlar. Bunu açıklayan en mantıklı teori, gizemli olayın eğim nedenli görsel ilüzyondan olduğunu ortaya sürüyor. Ziyaretçiler bu teoriyi destekler bir şekilde; hem yerin hem çevredeki dekorasyonun eğimli yapıya sahip oldukları için sallandıklarını hissettiklerini belirtmişler. Gizem kulübesinde ayrıca nesnelerin boyu ve yönü de karıştırılabiliyor. 

2- Bermuda Şeytan Üçgeni


Bermuda Şeytan Üçgeni pekçok kez adını, o bölgede kaybolan gemi, uçak ve insanlarla duyurmuştur ve hâlâ bilim dünyası bu gizemi keşfedememiştir. Bermuda, Porto Riko ve Miami noktaları arasında yer alan bu gizemli bölgede gezmeye çalışan bütün gemi ve uçaklar ortadan kaybolmuş ve tarih boyunca pekçok felaketle de karşılaşılmıştır. Sorunun golfstrim akıntısı, serseri dalgalar, insan kaynaklı hatalardan,... vb. oluştuğunu ortaya süren pekçok komplo teorisi ortaya sunulmuş ama hiçbiri daha kanıtlanmamıştır. 

3- Sokotra

Sokotra dört adadan ve Arap Yarımadası'nın 350 km güneyinde Hint Okyanusu'ndaki adacıklardan oluşmaktadır. Bu bölge şiddetli kuraklık ve sıcaklığın etkisinde olduğu için dünyadan olmayan hissi veren bir bitki örtüsüne sahip. Yemen hükümeti tarafından idare edilen bu bölgedeki bitki örtülerinin üçte biri dünyada sadece bu adada bulunmaktadır. Şemsiye görünümlü ejderin kanı ağacı ("blood tree"), salatalık ağacı, değişik kuş, örümcek, yarasa ve kedi türleri Sokota'nın doğal ortamında bulunmaktadır. 

4- Uçan Sıcak Su Kaynağı


Gerlach, Nevada şehri yakınlarında bulunan bu sıcak su kaynağının en ilginç tarafı sürekli uzuyor olması. Mevcut durumda boyu 3 metereye yakın. Ziyaret etmek için heveslenenlere duyurulur, bölge Bill Spoo adlı kişinin özel mülkü ve bu güzelliği sadece kendisine saklıyor. Araştırmacı ve fotoğrafçılar, bir hafta öncesinden randevu alarak bu bölgeyi ziyaret edebiliyorlar. 




5- Koşu Yolu Playa


Kalifornia'da bulunan 'Koşu Yolu Playa' sürekli hareket eden kaya parçaları ile biliniyor. Bölgedeki kaya parçaları bir şekilde kendi kendilerine bir bölgeden diğer başka bir bölgeye ilerliyorlar. Bu ilerleme arkalarında bıraktıkları izden çok rahat anlaşılabiliyor. Sebebi hâlâ bulunamamış bu doğa olayı hâlâ bilimin araştırma konusu. 



Kaynak: Urbantitan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği