İki İnsan, İki Reklam

Farklı yaşta iki insan ve iki reklam.. 


Yurt dışında yaşadığım için ne hızla büyüyen yiğenimin yaşamını takip edebiliyorum ne de televizyondaki reklamları.. Kısa Türkiye ziyaretimde bir gün yiğenimle beraber televizyon seyrediyoruz ve Avivasa'nın şu para saçtıran reklamı çıkıyor. Yiğenim şarkının canlılığıyla heyecanlanıyor, mutluluk geliyor yüzüne ve şarkıya eşlik ediyor. 

Anında çocukluğumda büyük zevkle seyrettiğim bir banka reklamı aklıma geldi, hani şu Melih Kibar'ın müzik dinletisiyle izlediğimiz, su satıp para kazanan ve o kazandığı para ile tezgâhına yatırım yapıp daha da çok kazanmayı bize öğreten çocuk.. 

Devir değişti derlerdi ya o zaman ki büyüklerimiz, ben de yaşlandım sanırım ki aynı düşüncelere sahibim. Devrin değişmesinde televizyon, radyo gibi multimedya yayınlarının etkisinin büyük olduğu aşikâr ve bir örneğini bizzat görmüş oldum, yiğenimle yaşadığım kısa anda.. Bu para saçtıran reklamı seyreden bütün kardeşlerimizin büyüyünce para harcama arzusu içinde olacakları kesin, büyükleri bile beyin yıkayıcı reklamın (iç) gazıyla paralarını savuruyorlar zaten.. Küçüklerden nasıl büyük şeyler bekleyebiliriz? 

Söz konusu reklamlar:

Sucu Çocuk



Para Saçtıran Avivasa




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği