Yalnızlıkla Nasıl Başa Çıkılır?

Eğer bunu okuyarsanız muhtemelen yalnız olduğunuzu hissettiniz ve internette araştırma yaparken bu sayfaya eriştiniz. Sevgiliniz yok, yakın çevrenizdeki arkadaşlarınız size uygun değiller, veya uzaklardaki ailenizi özlediniz. Önerilen bu adımlar yalnızlık duygunuzu köreltecektir veya tamamen ortadan kaldıracaktır. Sosyal varlık olarak biz insanlar çevremizi belirli derecede dolu görmek isteriz ama yalnızlığın yoğun hissedildiği bazı anlarımızda da belirtilen adımları uygulayarak iç sıkıntımızı önleyebiliriz. Yalnızlık hissinizi azaltabilecek uygulamaları şöyle sıralayabiliriz:

YAZMAK

Yazmak birçok konuda iç enerjinizi canlandırır. Hikâye yazın veya blog sayfanıza hep kafanıza takılan bazı şeyleri dökün. Hayalinizin canlı tutulması ve de içinizdeki sıkıntıları bir şekilde dile getiriyor olmak iç enerjinizi arttırıcı etki gösterecektir, fark edersiniz. Şiir yazabilenler şiirlerle duygularını ifade ederlerse daha da başarılı bir mutluluk elde edebilirler, ne de olsa sanatsal dışa vurum mutluluğu keşfetmenin en akıllıca yoludur.







MUTLU OLMAK


Mutlu olmaya çalışmaktan öte mutlu olmaktır en doğru olan.. Bırakın yalnızlık hissi pompolayan düşünceleriniz sizi hapsetmesin, hatta bu konuyu hiç düşünmeyin bile. Var oluşunuzu size lütfedilen bir güzellik olarak kabul edip, pozitif bakın çevrenize, hayatınıza.. Zaten öyle değil mi? Çevrenize baktığınızda çoğu kişiden daha çok farkındalığınız var, sizi mutlu eden şeyler sadece size özel, ve, bazen göremiyor olduğunuz, gücünüz çok ama çok yüksek.





CANININ İSTEDİĞİNİ YAP

Sanki herşey bir arkadaşla, bir sevgiliyle, bir grupla beraber yapılmak zorunda mı? Sinemada güzel bir film varsa hiç kaçırma al en güzel yerden biletini kafan rahat bir şekilde izle filmi, en pahalı restorantta kendini şımart, yakın şehirde bir etkinlik mi var, bin otobüse git (fotoğraf makineni yanına almayı unutma çünkü çok değerli anları yakalaman için en güzel fırsat)...

YENİ HOBİLER EDİN/ÖĞREN

Her zaman yapmak isteyip de sürekli ertelediğin, güya zaman bulamadığın birçok hobin vardı. Bunları gerçeğe dönüştürmenin, onları gerçekleştirmenin zevkini yaşamanın tam zamanı. Ne de olsa belirli zaman edineceğin çevrene anlatacağın çok şeyin olması gerekiyor. Gelecek-zaman hikâyelerini oluşturmanın tam zamanı.. ve de senin gibi insanlar arıyorsan senin gibi insanları bulabilmenin imkânını ver kendine; aynı hobiyi rüyalayan sen gibileri bul.

Kitap okurum, yine yaparım diyorsan.. Zamanın var; pratik yapa yapa zevkini doyur. Veya internetin en ücra köşelerine varana kadar profesyonelleş bilgilerinde, hobilerinde...

Aklına gelmiyorsa diye söylüyorum: fotoğrafçılık kursu, yabancı dil, yağlı boya, yoga, dini olgunlaşmayı yaşama, bilimsel gelişmeleri takip etme, müzik enstrümanı çalma, bahçecilik, tenis, doğa yürüyüşleri, bisiklet turu,.. herhangi birisi senin istediğin ama bir şekilde hep ertelediğin isteğin olabilir. Seç birisini, ve yapmayı isteyen arzunu mutlu et.


YARDIM KURULUŞLARINA KATIL

Yaşlılarımız sıcak bir konuşma bekliyor, lösemili çocuklarımız şefkate ihtiyaç duyuyorlar, hayvanlar korunmayı bekliyor, AKUT yetiştirecek insan arıyor,... Vicdanını rahatlatacak bu tarz katılımlar emin ol yalnızlığından seni hemen kurtaracaktır.









OKU

Eğitim veya zamanı değerlendirmek: günümüz dizilerinden daha çok yer edecek etkinliktir okumak.. Görmek, duymak gibi, hayal dünyamızı körelten aktiviteler olan dizi ve/veya film seyretmenin yerine okumayı yaşat ruh dünyana.. Çok popülist olmayan bir kitap araştır internetten ve o dünyayı yaşa hayallerinde, okuduğun yazıdaki bir karakter ol. Veya.. çok merak ettiğin bir alan mı var keşfetmek istediğin; ver kendini en önemsenmeyen ama merakını çok kabartan o konuya..


İNTERNET TOPLULUĞU

İnternette bir çok topluluk ortamı mevcut duygu ve düşüncelerini paylaşabileceğin, forum sayfaları, gruplar, couchsurfing gibi.. Kalitelilerini bulduktan sonra emin ol için rahatlayacaktır bu ortamlar; düşüncelerini paylaştıkça..









DÜŞÜN

Bol bol düşün yaptıklarını, yapacaklarını ve yanında sürekli bulundurduğun not defterine kısa olarak kaydet bu düşüncelerini.. Ertesi gün bu yazdıklarını okumak ve üzerine gelecek düşüncelerin; yeni ufuklar açacaktır düşüncelerinde!

Ve unutma: seni seven ailen, yakın arkadaşlar için, hatta en önemlisi sen senin için en değerli kişisin!


Yorumlar

Adsız dedi ki…
güzel öneriler
Adsız dedi ki…
güzel öneriler

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği