Karbonatın Faydaları



Halk arasında, karbonat olarak bilinen, sodyum bikarbonat, hamur işlerinin temel maddesi olmasının yanısıra, pek çok fayda sağlayan bir madde. Ama, unutmamak gereken bir konu var. O da, karbonatın, kimyasal bir madde olduğu. Aşağıdaki önerilerimizi okumadan, önemli bir hatırlatmayı da yeri gelmişken yapalım. Ciddi sorunlarınız için, öncelikli olarak, ilgili hekime başvurunuz. Gelelim, karbonatın faydalarına:

Dişinizi fırçaladıktan sonra, bir miktar karbonat ile tekrar fırçalayın. Karbonat, dişleri beyazlattığı gibi ağız kokusunu da giderir.

Karbonat kuruyan, çatlayan veya yorgun ayaklara çok iyi gelir. Sıcak suya, karbonat ve sirke döküp ayaklarınızı içinde 20 dakika bekletin, çıkarttığınızda pamuk gibi olurlar.

Karbonat doğal bir peeling malzemesidir. Sulandırılmış karbonat ile yüzünüze hafifçe masaj yapın. Masaj yaparken fazla bastırmamaya dikkat edin. Aşırı kuru ciltlerde, iyi durulamaya özellikle dikkat edin.

Karbonat doğal bir deodoranttır. Koltukaltına sürülen karbonat terlemeye ve kötü kokulara engel olur. Aşırı terleme sorunu olan insanlara, banyo sonunda sirke ve karbonatı macun gibi yapıp, kol altlarına masaj yapmaları, hatta yumuşak bir fırça ile fırçalamaları öneriliyor. Bu yöntemle ertesi gün deodorant kullanmaya bile gerek olmadığı gibi, kol altları ipek gibi oluyormuş. Gün içinde, karbonat kullanacaksanız dikkat, bazı kıyafetlerin kol altında renk bozulmasına sebep olabilir.

Sulandırılmış karbonat, güneş yanığının acısını hafifletir. Çok hafif yanıkların da acısını dindirmek için kullanabilirsiniz.

Vaktiniz kısıtlı, dışarı çıkmanız gerekiyor ve saçlarınız yeterince temiz değil. O zaman saçlarınızın dibine bir miktar karbonat dökün, bütün yağı emip saçınızı hızla temizleyecektir.

Kepek sorununuzu gidermek için, şampuanla yıkadığınız saçınıza, karbonatla masaj yapıp durulayın. Ardından da son durulama suyuna 1 kaşık elma sirkesi ekleyin ki, saçınız pırıl pırıl olsun.

Midenizi rahatsız eden yemeklere katacağınız 1 çay kaşığı karbonat, midenizi rahatlatacaktır.

Bir miktar suya koyacağınız karbonat ile kirli, yağlı yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Yüzeyin boya verip vermeyeceğine dikkat edin, dönüşü olmayabilir.

Yapışkanlı etiketleri çıkarttıktan sonra, yüzeyde kalan ve bir türlü çıkmayan yapışkan izlerini, biraz suyla macun kıvamına getireceğiniz karbonatla ovarak çıkartabilirsiniz.

Buzdolabına, vestiyere, ayakkabılığa koyacağınız bir miktar karbonat bütün kötü kokuyu emer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği