Son Zamanların Teknoloji Dünyası

Yeni çıkacak bu yüzükler sayesinde, doğum günlerini, evlilik yıldönümlerini unutmayacaksınız. Son 24 saat içinde her saat, parmağınızı 10 saniye boyunca 120 dereceye kadar ısıtıyor.


Artık yanınızda şarj cihazı taşımaya gerek yok. USB portunu kullanacak bir bilgisayar yeterli. Tak şarj olsun.


Bu elbise tam 444 adet elektronik devreler ihtiva eden plaketten yapılmış. Gün boyu güneş ışığı ile şarj olan elbise, geceleyin ise değişik renk ve şekillerde ışımaya başlıyor. Üstelik bu ışık oyunları bir bilgisayarla değiştiriliyor.


Ev kadınlarının büyük yardımcısı olmaya aday bir icat.. Yemeklerin lezzeti artacak.. Kesme tahtası üzerinde doğradığınız malzemenin ağırlığını görebiliyorsunuz.


Hijyen günümüzün sorunu. Bir kullanımlık ve hijyenik şartları yerine getiren ürünler revaçta..Ve işte tek kullanımlık sabun.. 18 metre boyunca mükemmel temizlik. 3-4 cm koparın ve kullanmaya başlayın. Bitkisel bazlı rulo, kullan at sabun.


Uzay istasyonu ISS Hazar Denizi üzerindeyken...Fotoğraf uzay mekiği tarafından çekilmiştir.


Volkswagen yapılan arabaları bu şekilde depoluyor.




Hint okyanusunda geceleyin oluşan sır dolu parlamalar...Bilimadamları bu çok büyük alanı kapsayan parlamaların bakteriler tarafından oluşturulduğunu düşünüyorlar.



Çernobil felaketi..
Çernobil nükleer felaketinde oluşan radyasyon bulutunun, dünya üzerindeki iki gün sonraki dağılımı.
Anlaşılan Karadeniz sıra dağları ülkemizin diğer kısımlarını büyük ölçüde korumuş. Hatta Karadeniz bölgesinde dahi tehlike olmadığı söylenip 'halis muhlis Karadeniz çayı' bakanımız tarafından içilmişti..


Geçebileceğiniz şekilde açılabilen otomatik kapılar..Yatay çubukların uçlarında bulunan sensörler sayesinde çubuklar geçeceğiniz kadar açılıp, ısı yalıtımında yüksek başarı sağlıyorlar.



Yer kaplamayan rulo tv ...Görüntülemede "OLEDs", yani organik led teknolojisi kullanılmış gazete kağıdı kalınlığında kıvrılabilir ekran.



Bluetooth Lazer Sanal Klavye...Şarjlı pillerle 120 dakika çalışabilen 64 tuşlu bu 'Q' sanal klavyeyi kullanabilmek için sadece görüntünün oluşacağı düz bir alan gerekli. Üstelik tuşlarda 'beep' sesli!



Suyun basıncı ile çalışan, pil veya elektirik gerektirmeyen ışıklı duş başlıkları...Suyun basıncı ile çalışan bu ışıklı duş başlıkları, suyun sıcaklığına göre renklerini değiştiriyorlar.















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği