Elma Sirkesinin Sağlıksal Faydaları

Organik saf elma sirkesi, bez kese içine sarılmış ezilmiş organik elma parçalarının (tuzla karıştırıldıktan sonra - yoksa şarap olur) tahta fıçı içinde bekletilmesiyle elde edilir (marketten satın aldıklarınız ne kadar organik sizce?). Bakterileri öldürme yeteneğine sahip elma sirkesi, antibiyotik tedavisi önerilen pekçok hastalığın tedavisinde etkin olabiliyor. Demir, bakır, magnezyum, kalsiyum, potasyum, klor, ve kükürt minerallerini ihtiva eden organik elma sirkesinin sağlığa faydalı birçok yararı bulunmaktadır, bunlar: 

Kan Basıncını Düşürür

Günde iki defa iki kaşık (organik!) bal ile saf elma sirkesi karıştırılıp, içildiğinde vücuttaki kan basıncı düşer. Elma sirkesinde bulunan potasyum kandaki sodyum seviyesini dengeler. Ayrıca bal ve elma sirkesinde bulunan magnezyum kan damarlarını esnek hale getirir. Her iki etkiyle beraber kan basıncı önemli ölçüde düşer. 

Sivilceleri Temizler

Elma sirkesi sivilceler için doğal temizleyici özellik taşımaktadır. Vücudun pH değeriyle aynı yapıya sahip elma sirkesi istenmeyen sivilceler için ise asidik özelliktedir. Elma sirkesi deride biriken aşırı yağlanmayı, bakterileri temizler ve derinin pH seviyesini dengede tutar. Su ile karıştırılmış elma sirkesine batırılmış pamuk ile gün içinde birçok kez derinize temizlik uygulayabilirsiniz. 

Zayıflamaya Destek Olur

Her yemek öğünü öncesi içilen, bir su bardağına karıştırılmış 2 çay kaşığı elma sirkesi zayıflamanıza büyük destek sağlar. Su ve sirke karışımı kandaki şeker seviyesini dengede tutarak açlığınızı yatıştırır. Yine de sağlıklı bir yemek planını uygulamanız önerilmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği