Güneş Işıkları

Filipin, Phillipines, Girls, Tai Girls, asian, light, bulb, lamba, ışık, AKP, AKePe, solar light, güneş ışığı, doğal kaynak, jeotermal, yenilenebilir enerji, renewable energy, hindistanlı, yanlış bilgiler, yanlış bilinenler, güç yenilik verimlilik kola kolanın zararları fantanın zararları aşk acısı yeterki sen sev beni ra tanrısı mısır piramitler mu kıtası
Filipin'de bulunan Sitio Maligaya şehrinde yerel halktan birisi büyük bir buluş gerçekleştiriyor. Plastik kola şişesini kullanarak güneş ışığını konut aydınlatmasında kullanmanın bu zekice yöntemini ortaya çıkararak buluş sahibi Filipinli, temiz enerjiye büyük destekte bulunuyor. 

Eğer evinizin veya herhangi kapalı alanınızın çatısı güneşe açıksa bu yöntemi uygulamanız çok duyarlı bir davranış olacaktır. Yöntem çok basit: Bir şişeye musluk suyu dolduruyorsunuz ve şişenin yarısı güneşi görecek diğer yarısı kapalı alanı aydınlatacak şekilde şişeyi çatıya monte ediyorsunuz. Buluş sahibi ek olarak suya çamaşır suyu katılması gerektiğini söylüyor; bunun nedeni suyun belirli bir zaman sonra yosun tutmasından kaçınmak ve de çatıya monte ettiğiniz bu doğal ışık kaynağı gerecini iyice yalıtmanız gerekiyor ki yağmur damlaları evinize girmesin. Bu iki hususa dikkat ettikten sonra güneş enerjisini temiz bir şekilde ve bedavaya evlerinizde kullanabilirsiniz. Verimsiz TEDAŞ ve hırsız PKK zihniyetlilerin katkısıyla kabaran elektrik faturalarını ödemeye son!

İngilizce altyazı ile verilmiş bu videoyu izlemenizde fayda var: 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği