Otizm Nedir? - Videolu Anlatım



Otizm yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluktur.

Otistik çocukların büyük bir bölümünde farklı seviyelerde zekâ geriliği görülse de zekâ seviyeleri normal olan otostik çocuklar da vardır. Ancak genel zekâ seviyeleri ne olursa olsun, otostik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta zorluk çekerler. Asperger sendromu ve Rett sendromu olarak bilinen otizm formları da bilinmektedir. 

Bilenen bu açıklamalar dışında otizmle alakalı Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı tarafından çok güzel bir video hazırlanmış. Videoda otizmle alakalı genel bilgiler verildiği gibi, otizmi olan bir çocuğun dünyayı nasıl algıladığını, nelerden rahatsız olduğunu ve otizmi olan bir çocuğa nasıl davranılması gerekildiği detaylı bir şekilde anlatılmış. Otizmli bir çocuğun dünyasından ve dilinden otizmi anlamak için videoyu izleyin:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği