Vahşi Hayvanlarla Dostluk

Yırtıcı vahşi hayvanların dostluğu, kulağa alışılmadık gelse de gerçek hayatta yaşanmış dostluk hikâylerei de mevcut. Yürekleri ağza getiren bu dostluk örneklerinden bazıları:

ÇOCUK - PİTON DOSTLUĞU


Fotoğraf karesindeki çocuk 3 aylıkken bir sabah ailesi yatağında yavru piton buluyor. Dehşete kapılan aile yılanı öldürmek yerine onu tekrar doğaya salıyor. Geçen zamanla aile aynı manzara ile üç kez tekrar karşılaşıyor. Yavru yılan büyüse de çocukla dostluğunu yedi yıl boyunca devam ettiriyor. Şu anda 6 metre uzunluğundaki piton büyük bir insanı (hatta daha da büyük ebattaki hayvanları) rahatlıkla yiyebilir fakat fotoğraf karelerinden de görüldüğü üzere dostlukları baki kalmaya devam ediyor. 


Fotoğraf Galerisi:  
Dostluğun Videosu:



KEVİN RICHARDSON - ASLAN DOSTLUĞU
Hayvan bilimci Kevin Richardson Güney Afrika'da aslan ve sırtlan yetiştiriyor. 180 kilo ağırlığındaki yırtıcı aslanlarla ilişkisinde yakın temastan kaçınmayan hayvan bilimci birçok kez bu yırtıcılar tarafından yaralanmış.

Fotoğraf Galerisi:  



Dostluğun Videosu:



GİLBERTO SHEDDEN - TİMSAH DOSTLUĞU


Kosta Rika'lı bu balıkçı 5 metre uzunluğunda ve 450 kilo ağırlığındaki bu timsahla zorlu bir arkadaşlık kurmuşa benziyor.

Fotoğraf Galerisi: 

Dostluğun Videosu:



JIM SAUTNER - BİZON DOSTLUĞU
Çiftçi Jim dostluğunu bir bufaloda bulmuş olmalı ki küçük evinde 725 kilo ağırlığındaki bu bufaloyu ağırlamaktan çekinmiyor, dışarıya gezmeye götürmek için ise Jim arabasının süspansiyonunu güçlendirmiş.

Fotoğraf Galerisi:
YOUSEFF MUME SALEH - SIRTLAN DOSTLUĞU 


Etiyopya'nın geçmiş zamanlarından bu yana süre gelen sırtlan besleme geleneği artık Yusuf'a devredilmiş durumda. Her akşam sırtlanlar artık yemeklerini Yusuf'tan bekliyorlar.

Fotoğraf Galerisi: 
Dostluğun Videosu:



TONIE JOUBERT - SUAYGIRI DOSTLUĞU 


Yaralı suaygırını iyileştirmeyle başlayan bu dostluk ev sahibi Tonie'nin üç yatağının kırılması ile devam etti.

Fotoğraf Galerisi:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği