Cin Fikirler

Hayatı daha kolay hale getirebilecek zekice yöntemler.. Sunuşu izlerken muhtemelen sürekli "Daha önce neden aklıma gelmedi?" diyeceksiniz. Zekice ortaya çıkarılmış bu püf nokta ve fikirler günlük yaşam sıkıntılarını kolayca aşmanızı sağlayacağından eminim.

1. Çileklerin çanak bölümünü, bir pipet yardımıyla zahmetsizce çıkarabilirsiniz. 


2. Tahtadan yapılma ev eşyalarınızdaki çizik ve oyukları, hasarlı bölgeyi cevizle ovarak gizleyebilirsiniz.


3. Çocuğunuz beslenme çantasına elmayı dilimli olarak sabahtan koymak istiyorsanız; paket lastiği işinizi görecektir.


4. Eşya dolabınızı düzenli hale getirmek için yatak nevresim takımınızı, takımın yastık kılıflarında nizami şekilde saklayabilirsiniz.


5. Telefonunuzun sesi az çıkıyorsa veya dinlediğiniz müziği daha yüksek sesle çalıp komşularınızı rahatsız etmek istiyorsanız, sesi arttırmanın en pratik yolu olarak telefonunuzu bir kasenin içine koyup müziğinizi dinleyebilirsiniz.


6. Kolonyalı mendilinizin kutusunu plastik poşetlerinizi saklamak için kullanabilirsiniz.


7. Plaj çantasının olmazsa olmaz'ı olacak yeni bir kozmetik ürün: bebek pudrası kumsalda vücudunuza yapışan kum tanelerini rahatlıkla çıkarmanızı sağlayacaktır.


8. Duvarınıza monte edeceğiniz cırt cırt bantın üstüne oyuncaklarınızı ev içi dekorasyonu olarak asabilirsiniz.


9. Rulo şeklinde sakladığınız kumaş bezleriniz, hediye kabınızı,.. evinizin belirli bir köşesine gerdireceğiniz tel sayesinde düzenli bir şekilde saklayabilirsiniz.


10. Küpe, yüzük gibi küçük zihnet eşyanızı veya vida, tel gibi ufak elektronik eşya teçhizatınızı yere düşürdüğünüz zaman artık saatlerce yerelerde sürünüp aramanıza gerek yok. Elektrikli süpürgenizin ucuna gereceğiniz çorapla yeri taradığınız zaman kaybolan ufak eşyanız elek görevi gören çoraba kolayca yapışacaktır.


11. Hazırladığınız kekleri, üzerinde delikler açacağınız karton kutu üzerinde misafirlerinize sunabilirsiniz.


12. Kenarları lastikli çarşafınızı düzgünce katlamanızın yolu bulundu!


13. Metal tokalarınızı kaybetmekten bıktıysanız, banyozun duvarına monte edeceğiniz manyetik bant sayesinde tokalarınızı hem düzenli bir şekilde saklayabilir hem de kaybolmalarının önüne geçebilirsiniz.


14. Tatil çantanıza ayakkabılarınızı duş başlığına konulmuş şekilde yerleştirebilirsiniz.


15. Kek fırın kalıbınızı atmayı düşünüyorsanız, atmak yerine onu kalemlik altlığı olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede masanıza düzen gelecektir.


16. Saatlerce hangi kablonun hangi bilgisayar parçasına ait olduğunu aramaktan bıktıysanız. Ekmek poşetinizin mandalı, kablonun nereye ait olduğunu daha prizin başında öğrenmenize yardımcı olacaktır.


17. Kekinize kalıp olarak dondurma külahını kullanabilirsiniz.


18. Mısırınızı mikrodalga fırınınızda çok rahat bir şekilde patlatabilirsiniz. Kahverengi kağıt paketinin içine koyacağınız mısır tanelerini 3 - 4 dakika mikrodalga fırınınızda ısıtın ve paketinizi patlamış mısırla dolu olarak fırınınızdan çıkarın. Tencereniz batmadığı için kardeşinize dua edebilirsiniz.


19. Temizlik dolabınızda yerden tasarruf etmek istiyorsanız; dolaba monte edeceğiniz bir askılıkla cam sil tarzı kutuları askılıkta saklayabilirsiniz.


20. Erkeğin kalbine yol midesinden geçer, kadının gönlüne yol kalp şeklinde hediyelerden.. Sevgilinize sabah kahvaltısı sürprizini, kalp desenli haşlanmış yumurta ile yapabilirsiniz.


21. Kurabiye kabında meyva veya dondurma ikram etmek için, kek kalıbınızı ters olarak kullanabilirsiniz.


22. Kökü fazla büyümeyen bitkilerinizi bahçe duvarınıza asacağınız uzun saksılarda yetiştirerek bahçenizde büyük bir yer açabilirsiniz.


23. Küçük ev dekorasyonlarınızı düzenli bir şekilde saklamak için, yumurta kaplarınızı ayraç olarak kullanabilirsiniz.


Kaynak: Yase Mails

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği