100 Puanlık Soru


Genç bir çift, yeni mahalledeki evlerine taşınmışlar. Sabah kahvaltı yaparlarken, komşu da çamaşırları asıyormuş. Kadın kocasına "Bak, çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmıyor." demiş. Kocası ona bakmış, hiçbir şey söylememiş ve kahvaltısına devam etmiş. Kadın, komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmiş.

Bir ay kadar sonra bir sabah komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın çok şaşırmış: "Baakk!" demiş kocasına "Çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda! Merak ediyorum; kim öğretti acaba?"

Kocası cevap vermiş: "Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim!"

Hayat da böyle değil midir? 

Başkalarını çok rahat eleştiririz ama kendimizdeki kusurları hiç görmeyiz bile.. Bu başkalarını izlerken, hayata bakış penceremizin ne kadar temiz olduğu ile alakalıdır. Günümüz facebook durum paylaşımlarına bakın: "Herkes masumdur", "Herkes, kötü birileri tarafından ezilmiştir, haksızlığa uğramıştır." ama peki kimdir bu kötü insanlar? Başkalarını eleştirmeden önce, kendimizi sorgulamamız gerekmez mi? Hatta direkt sorayım: "Kendimizi ne kadar sorguluyoruz?".. Peki pencereniz temiz de çamaşırlar mi kirli, yoksa pencereniz kirli de çamaşırlar mı temiz? 100 puanlık soru: buyurun.. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Yüksek Makine Mühendisi" mi yoksa "Makine Yüksek Mühendisi" mi?

Kâğıt Yuvarlama Tekniği